maanantai 31. toukokuuta 2010

Avauksia

ITK -konferenssin viimeisenä päivänä vietin suurimman osan ajastani pelastusopiston kojussa tutustuen heidän simulaattoreihinsa ja opetusmenetelmiin. Pelastusopistolla oli eräs hyvin mielenkiintoinen simulaattori (XVR) käyttössä, jolla voitiin harjoitella johtamista ja testata opiskelijoiden päätöksentekokyvyn lisäksi muita tietotaitoja. Simulaattoriharjoituksiin voitiin liittää myös muita simulaattoreita kuten VIRVE radiopuhelinsimulaattori, jolla radioliikenne hoituu oikeiden parametrien mukaan.

XVR-simulaattorissa pelinjohtaja hallitsee tilannetta ja opiskelijat tekevät päätöksiä näkemänsä ja kokemansa mukaan. Keskustellessani pelastusopiston henkilöstön kanssa he kertoivat, että myös omaan koulutusalaani liittyvä simulaattori on tarjolla samaiselta valmistajalta. En tiedä mitä tuo simulaattori pitää sisällään, mutta tapaaminen palveluntuottajan kanssa on jo sovittu heinäkuulle. Erilaiset simulaatitot kuitenkin mahdollistavat sellaisten tilanteiden harjoittelun, joita ei joka päivä tule työssä vastaan ja/tai niiden järjestäminen harjoituksina oikeassa elämässä olisi joko hankalaa tai liian kallista.

XVR-simulaattorin esittelyä odotellessa on hyvä jatkaa ITK-konferenssin annit mielessä pitäen oman monimuoto-opetuskonseptin suunnittelua ja toteutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti